Grupp: Huvudforum

Borsprofet,s Tråd

1
Ogilla!
4
Gilla!
2014-08-15 11:38:27

Dilemmat DAX: FA:s och TA:s motsatta perspektiv

.

Stötte på en intressant artikel i tysk finanstidning ”Handelsblatt”. Tänkte dela med mig den och göra en kort sammanfattning av det. Som sagt, inget av innehållet stammar från mig själv, så var snäll ställ inga frågor, orkar inte svara på några frågor. Däremot är det ok att uttra sig till de två olika statements.

FA:s perspektiv: Uwe Wisener, Portfoliomanager hos Hansen & Heinrich AB in Berlin och Michael Kollenda från Salutaris Capital Management München:

Det vi sa nyss har varit ett hälsosamt korrektur. Nu är vi optimistiska vad gäller framöver. Höga likviditeten, de goda företagsvinster, samt frånvaron av alternativ investeringsmöjlighet gör att aktiekurser kommer att röra sig mot de höga nivåerna som vi haft under året trots geopolitiska eländet just nu. Efter semestertid kommer man att orientera sig efter DAX-förtetagsvinster och de höga utdelningar och köra index mot ATH, d.v.s. mot ännu högre nivåer än hittills.

TA:s motsatta perspektiv: Christian Schmidt, TA-man hos Landesbank Hessen-Thüringen:

Det vi såg nyligen kan inte tolkas som en ”hälsosam korrektur”. Avgörande har varit brottet av 9600 som hittills har visat sig som ett robust stöd. Aggressiva fallet under detta stöd bekräftar ytterligare att det inte handlar om en hälsosam korrektion.

Framöver är det av störst chart-teknisk betydelse stödet 8900 vilket i mars visade sig som robust.

I fredags förra veckan (8. August), testades detta stöd för 2 gången. DAX-index gick till 8903 alltså lite lägre botten än från mars, dvs. 10 pkter under nivån från mars.

Tidigare hälsosamma korrekturer hände ovanpå EMA 200. Detta är sedan 31 juli inte längre fallet. Fall under EMA 200 samt riktningsändring av medelvärdet har historiskt visat sig som indikator för långående aktuella trenden.

Även en analys av DAX- aktier visar att 70 % av dessa hamnade under EMA-200, resten endast knappt ovanpå. Alltså: En ytterligare indikator för långvarighet av den nuvarande nedtrenden.

Skulle det framöver en gång till komma till ett tydligt brott av 8900, kommer nedtrenden att accelerera. Mål bli då 8489. Stödområden blir: 8823, 8730, 8660.

Artikeln rekkar: Köp av Bonus-certifikat.

Artikeln översatt och skriven av borsprofet

från

http://www.handelsblatt.com/finanzen/zertifikate/nachrichten/anlagestrategie-wie-tief-kann-der-dax-noch-fallen/10331816.html

------------------------------------------------------------------------

Bestäm dig fatta rätt beslut och våga vinna

Scared money never Wins

Svenne

Inlägget är redigerat av författaren.

0
Ogilla!
7
Gilla!
2014-08-15 11:55:55
Ladda ned

Ungefär vilken nivå ligger EMA200 på för DAX? (Har inte dax i mitt HK.)

Om man kollar på OMXs30 så händer det ju då och då att indexet är under EMA200 utan att trenden för den skull vänder. Dock verkar det aldrig ha hänt vid så här höga nivåer tidigare...

0
Ogilla!
5
Gilla!
2014-08-15 12:35:19

MA 200 ca 9500

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.